Utbildningar
Utbildningar
Med vår gedigna erfarenhet inom Life Science och GxP-verksamhet utför vi utbildningar inom våra expertområden. Våra utbildningar tas fram i nära samarbete med våra kunder, detta för att få en så värdeskapande utbildning som möjligt. Vi skräddarsyr interaktiva utbildningar med varierande upplägg. Dynamiken som uppstår skapar en resa i utvecklingen av både individer, organisationen och kundens produkter eller tjänster.
GMP (Good Manufacturing Practice), även kallad "God tillverkningssed" på svenska, är ett begrepp som ofta används i samband med kvalitetssystem inom läkemedelstillverkning. Liknande krav gäller även för andra verksamheter inom Life Science, till exempel de som utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter. I denna grundkurs får du en introduktion till de regelverk och riktlinjer som styr utformningen av kvalitetssystem inom dessa områden.
Kostnad: 30 000 SEK (exkl. moms) inkl. material och certifikat.
Kursen vänder sig till: Nyanställda eller personer som ska börja arbeta inom reglerad Life Science-industri.
Inga förkunskapskrav.
Årlig GMP
Behöver du en årlig repetitionsutbildning inom GMP?
Vi erbjuder en skräddarsydd utbildning som möter läkemedelsindustrins regulatoriska krav och ger svar på frågorna som din verksamhet har. Under kursen får du även en översikt över de senaste uppdateringarna inom GMP, samt en kort genomgång av när GMP används och vilka konsekvenser det kan få om de regulatoriska kraven inte följs.
Kostnad: 30 000 SEK (exkl. moms) inkl. material och certifikat.
Kursen vänder sig till: Personer som redan har någon form av grundläggande GMP-kurs.
Behöver du stärka din grundläggande förståelse för Best practice och International Society for Pharmaceutical Engineering (ISPE)?
Vi erbjuder en skräddarsydd utbildning som ger dig djupgående insikter i centrala områden för din verksamhet. Kursen behandlar bland annat följande:
ISPE och omvärldsbevakning: Lär dig att identifiera din “Best Practice”, förstå varför den är viktig och var du hittar aktuell information för att hålla dig uppdaterad.
Grundläggande validering: Utforska V-modellen, lär dig om dess olika faser och förstå dess betydelse i processen.
URS och kravhantering: Få en översikt över hur krav klassificeras och vikten av ett gediget grundarbete, samt skillnaderna mellan commissioning och validering.
Denna kurs ger dig de verktyg du behöver för att navigera inom området och säkerställa att dina processer möter de krav som ställs.
Kostnad: 40 000 SEK (exkl. moms) inkl. material och certifikat.
Kursen vänder sig till: Yrkesverksamma inom läkemedels- och Life Science-industrin som arbetar med kvalitetssäkring, validering och kravhantering och vill stärka sin förståelse för Best Practice och ISPE.
Under denna utbildning fokuserar vi på att ge dig praktiska verktyg och kunskaper för att ni ska kunna säkerställa att era datoriserade system möter de regulatoriska kraven.
Under kursen får du:
En översikt av den riskbaserade valideringsprocessen utifrån en livscykelmodell, med praktiska exempel som hjälper dig att förstå hur du implementerar en effektiv kvalitetskontroll.
Verktyg och metoder för att tolka och följa de regulatoriska kraven, vilket underlättar ett robust och effektivt arbete med datoriserade system.
Verklighetsbaserade case där du får öva på att genomföra valideringsprocesser. Fokus ligger på att förbättra kvaliteten, öka effektiviteten och minska kostnaderna.
Målet med utbildningen är att utrusta dig med de färdigheter som krävs för att arbeta effektivt med kvalitets- och efterlevnadssystem, så att du kan bidra till en säkrare och mer kostnadseffektiv produktion.
Kostnad: 40 000 SEK (exkl. moms) inkl. material och certifikat.
Kursen vänder sig till: Anställda som arbetar med eller ansvarar för kravställning, beställning, leverantörssamarbeten eller förvaltning av systemlösningar inom GxP- och MDR-reglerad verksamhet.
Skicka in en förfrågan
Hittar du inte en utbildning som passar era behov?
Skicka ett mejl till utbildning@zozium.se så skräddarsyr vi en lösning som passar dig och ditt företag.